Biografie

Welkom op mijn website waar ik u kan laten meegenieten van mijn grote passie: natuurfotografie.

Mijn naam is Marjan Voerman woonachtig in Brielle op het mooie eiland Voorne Putten.

In het verleden heb ik ruim tien jaar lang vele verre reizen gemaakt. Dit waren voornamelijk reizen naar prachtige landen met een overweldigende natuur.

Helaas was dat nog in het analoge tijdperk want tijdens deze reizen werden er heel veel foto’s gemaakt. Vele rolletjes kwamen dan ook vol mee terug.

Gedurende mijn verblijf in Kenia heb ik een bijzondere interesse voor vogels ontwikkeld. Vogels opzoeken en fotograferen vond ik vaak boeiender dan wild.

Deze combinatie is in een stroomversnelling geraakt nadat ik jaren later een digitale camera met telelens had aangeschaft. Vanaf die tijd ben ik helemaal verslaafd geraakt aan natuur & vogelfotografie en meer en meer tijd door gaan brengen in de natuur. Gelukkig woon ik dicht bij de maasvlakte waar altijd wel mooie plaatsjes zijn te schieten. Een ideale plek om te zijn. Vele uren worden hier dan ook doorgebracht.

Één zijn met de natuur geeft een bepaalde rust. Rustig wachten op de momenten die komen gaan of genieten van een prachtige zonsondergang.

De natuur boeit mij in al zijn facetten maar vogels behouden mijn voorkeur.

Regelmatig bezoek ik één van de mooiste natuurgebieden die Nederland rijk is, Nationaal Park Het Lauwersmeer. Daar kan ik me helemaal uitleven, veel van de getoonde foto’s zijn dan ook daar gemaakt.

Ik had na al die jaren struinen in de natuur vele mooie foto’s op mijn harde schijf verzameld. Ik besloot er toch iets meer mee te gaan doen vandaar deze website. Middels deze site hoop ik andere mee te laten genieten van al het moois wat er buiten te zien is. Ik hoop dat ook dat u net zo veel plezier beleefd om de foto’s te bekijken als ik heb beleefd om de foto’s te maken.

Ik ben begonnen met de SONY DSLR A-100 gevolgd door de SONY DSLR A-350 en de SONY DSLR A-700. Omdat ik hier niet het gewenste resultaat mee behaalde ben ik overgegaan tot aanschaf van NIKON apparatuur die wel aan mijn eisen voldoet.

CAMERA'S:
NIKON D300S
NIKON D90

LENZEN:
NIKON AF-S VR 18-105mm
NIKON macro VR 105mm f/2.8
NIKON AF-S 300mm f/4.0 D ED-IF
NIKON AF-S 500mm f/4.0 G ED-VR
NIKON AF-S Converter TC-1.4
Gitzo GT 5531S
Statief manfrotto
Schuiltent